Opera

i skolen

Bergen Nasjonale Operas virksomhet engasjerer årlig flere tusen barn og unge i hordalandsregionen. Vi vil at barn og unge skal oppleve at opera er en levende kunstform som angår dem.

Vi tror at aktiv deltakelse er den beste måten å bli kjent med opera på. Derfor inviterer vi barn og unge til å delta i skapende prosesser sammen med våre operapedagoger.

Gjennom deltagelse i BNOs prosjekter, vil barn og unge få økt kunnskap, selvfølelse, selvinnsikt og trygghet. På den måten bidrar også prosjektene til barnas allmenne utvikling.

Medlemmer i Bergen gutte- og Bergen jentekor medvirker i våre operaer. 18 fra Bergen guttekor gjorde en formidabel innsats i operaen En midtsommernatts- drøm høsten 2015.

BNO lager også opera for og med barn og unge. Ungdomsoperaen Alt om min familie hadde urpremiere i Fana kulturhus januar 2014.

 

OPERA I SKOLEN / DEN KULTURELLE SKOLESEKKEN

Prosjekt Opera - inspirasjonskurs og generalprøve

Den kulturelle skolesekken i Bergen og Bergen Nasjonale Opera har i en årrekke hatt et godt samarbeid. Elever på ungdomskolene i Bergen får gjennom samarbeidet møte operakunst på et profesjonelt nivå. I samarbeid med Hordaland fylkeskommune kan vi gi samme tilbud til videregående skoler.

Tilbudet er i to deler: et program som gir innføring i operasjangeren for elevene på skolen, og deretter generalprøve i Grieghallen i Bergen.

Våre operapedagoger besøker skolen og møter elevene i klasse/gruppevis. De vil på en underholdende måte presentere tematikk, karakterer og komponist.
I løpet av programmet, som tar ca. to timer, vil elevene også bli aktivisert med noen lekende og praktiske utfordringer.

På generalprøven i Grieghallen er det på tide å møte den storslåtte operaen - med fullt orkester og sangere, samt kostyme og scenografi - og til siste prøve før den store premièren!

Våre operapedagoger har mange års erfaring med å formidle opera til elever.

 

PROSJEKTER I SKOLEN

8.-10. trinn ved alle skoler i Bergen kommune kan melde seg på Prosjekt Opera. Det er også mulig å melde seg på Write a Science Opera-prosjekter (WASO) i samarbeid med Høyskolen Stord Haugesund (HSH). Dette er prosjekter der de unge selv utvikler sine ideer, tekster og musikk til musikkteaterforestillinger. Antall plasser er begrenset, så "første-mann-til-møllen"-prinsippet gjelder.

Mars 2017: Il turco in Italia

Bestilling via Den Kulturelle Skolesekken

TILBUD PÅ BILLETTER TIL IL TURCO IN ITALIA 27. MARS
Bergen Nasjonale Opera ønsker å invitere foreldre og familie til elever som deltar på «Prosjekt opera - Il turco in Italia" til å se forestillingen mandag 27. mars:

50 % rabatt på billetter

27. MARS KL. 19
GRIEGHALLEN

Send e-post til: markd@bno.no
Merk: navn på elevens skole

Bilder fra tidligere prosjekter:

Opera-i-skolen_bilder

 

Bergens Riksmålsforening støtter Prosjekt Opera.

 

BRF-logo-bakgrunnsfarge

Kommentarer

kommentarer levert via Disqus

Tilbake til toppen