Operapedagoger

Møt operapedagogene våre! Vi vil at barn og unge skal oppleve at opera er en levende kunstform som angår dem. Som del av Prosjekt Opera underviser våre operapedagoger årlig flere tusen barn og unge i hordalandsregionen.

 

Beate Rostin

Skuespiller og sanger

Beate Rostin er utdannet ved Høyskolen for Teater, opera og musikal i Gøteborg. Hun har hatt engasjement ved flere  teatre i Sverige og Norge, og en rekke roller i filmer og TV-produksjoner. Beate har også praktisk pedagogisk utdannelse fra HIB og underviser barn og unge fra 7 til 18 år i teater og sang, bl.a ved Bergen kulturskole . Hun har jobbet for BNO med "Skriv en Opera prosjekter " og "Prosjekt Opera"  siden 2009.

Ingvill Holter

Sopran

Ingvill har studert ved Griegakademiet og har en mastergrad i utøvende sang fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.

Hun er en allsidig sopransolist med et stort scenisk talent, og har hatt mange roller i opera- og teaterproduksjoner. Hun er fast medlem i solistkvartetten Membra, tradisjonsmusikktrioen Røst og fra 2015 blir hun ansatt i Edvard Grieg Kor, vår faste korpartner. Som pedagog underviser Ingvill i stemmebruk med forskjellige kor og ensembler. Hun er også dirigent for Sangkoret Lyderhorn og Bergen Pikekor.

Ole Andrè Farstad

Musiker, gitarist, komponist og pedagog

Ole Andrè har jobbet med BNO sine Skriv en Opera prosjekter i mange år. I tillegg jobber han også med formidlingsprosjekter for bl.a. Bit20 og BFO. Han har spesialisert seg på kreativt musikkarbeid gjennom mastergraden "Artist in Leadership" fra Guildhall School of Music and Drama i London, og har ledet prosjekter i Singapore, Argentina og England. Erfaringene har han tatt med seg tilbake til Bergen og her etablert seg som en sentral figur innen musikkformidlingsprosjekter for barn og unge.

Øivind Stømer

Musiker og pedagog

Øivind er utdannet saxofonist i rytmisk musikk med sang som bi-instrument, og har 15 års erfaring som utøvende musiker og pedagog. Han har jobbet med barn i alderen 7 - 18 år i flere skolekorps, barnekor, aspirantkorps samt prosjekter for barn og unge i regi av BAJAZZ, Bergen kulturskoles "Vår gate!", Festspillene i Bergen og Nattjazz, BIT 20 og Bergen Nasjonale Opera.

Jorunn Lullau

Skuespiller og regissør

Jorunn Lullau er utdannet figurteaterskuespiller og har vært frilans skuespiller i Bergen siden 1992. Hun har vært tilknyttet Hordaland Teater, Rikskonsertene, Sogn og Fjordane, Bergen Byspill og Dukkenikkerne. Har de siste årene jobbet mer og mer med regi. Hun har jobbet som regissør/ pedagog for "Skriv en Opera!" i skolen på flere prosjekter de siste årene. Har Praktisk Pedagogisk utdannelse fra HIB og underviser barn på Teaterskolen Paradis og i andre sammenhenger.

Lena Lundsten Buchacz

Visualisering og konseptutvikling

Lena Lundsten Buchacz er utdannet ved Universitetet i Bergen og Kunsthøgskolen i Bergen, og jobber i dag med visualisering og konseptutvikling innen scenekunst og design. Hun er blant annet tilknyttet scenekunstkompaniet NONcompany og inngår i et samarbeide med en komponist og filosof som produserer samtidsopera/scenekunst. Siden 2002 har hun arbeidet med BNO sine barneprosjekter der hun jobber som designpedagog for "Skriv en opera"/ "Skriv en vitenskapsopera". I tillegg holder hun inspirasjonskurs for skoleklasser som skal se en opera.

Tilbake til toppen