Unge Stemmer-Ingvild

hjem med nytt verk

Mezzosopran Ingvild Schultze-Florey studerer ved Royal Northern College of Music i Manchester og har vært tilknyttet Unge Stemmer siden 2013. I april 2015 kom hun hjem for å fremføre et helt nytt verk, skrevet spesielt til henne.

- Jeg er svært glad takknemlig for støtten jeg har fått av Simon Kirkbride gjennom talentprogrammet Unge Stemmer. Han deler gjerne sin kunnskap og engasjement, og er en god veileder for en ung sanger som meg, sier Ingvild Schultze-Florey. 23-åringen fra Fana har studert i Manchester de siste to årene, og har knyttet gode kontakter der. Blant høydepunktene så langt er kor i RNCMs produksjon av The Merry Widow, Lady Saphir i MUGGS produksjon av Patience og konsert i Bridgewater Hall med The Sixteen. På college har Ingvild også innledet et samarbeid med komponist Lucy Armstrong, som sammen med David Spittle har skrevet en dramatisk sangsyklus "Nadja's Song", spesielt for Ingvild. Den 19. april kl 18:00 urframførte hun verket på Rekstensamlingene i Bergen, akkompagnert av komponist Lucy Armstrong. Librettist David Spittle var også til stede for å holde en introduksjon om prosessen bak den nye kammeroperaen.

"Nadjas Song" er basert på Andre Bretons surrealistiske roman "Nadja" fra 1928. Bretons bok beskriver en jeg-persons romanse med en sinnslidende ung kvinne. I "Nadjas Song" får den unge kvinnen en egen stemme, og får fortelle med egne ord og toner hva det var som hendte.

Ingvilds mangeårige mentor Simon Kirkbride gledet seg over å høre henne synge på søndag: Vi er veldig heldige som har en så positiv, ung sanger i vårt Unge Stemmer-program, og jeg håper inderlig at hun vil komme tilbake for å synge mer i Bergen i framtiden, sier han.

Les mer om BNOs talentprogram Unge Stemmer her

Hør Ingvild synge Nadja's song (utdrag fra konserten):

Skjermbilde 2015-04-28 kl. 14.43.02

 

Av Sue Janne

Kommentarer

kommentarer levert via Disqus

Tilbake til toppen