Astrid Luisa Niebuhr

Forfatter

Astrid (19 år) debuterte som forfatter i 2011 med boken Fabula Aero, som var den første boken i en fantasyserie på fire bøker.

Astrid Luisa Niebuhr er født i Tyskland. Hun vokste opp på gård i Stange i Vestfold før hun flyttet til Bergen for å gå videregående skole på Steinerskolen. Astrid debuterte som forfatter i 2011 med boken Fabula Aero, som var den første boken i en fantasyserie på fire bøker. For tiden arbeider hun med den siste av Fabula-bøkene. Den lanseres i 2014.

Prosjekter for BNO:

  • Astrid skrev tekstene til fire sanger av den britiske komponisten Tyrone Landau som ble urfremført som en del av BNOs Operafest i november 2012.
  • Hun har skrevet librettoen til ungdomsoperaen Alt om min familie som hadde ur-fremføring i januar 2014.
  • Som en del av BNOs nye forestilling Stemmer, som åpnet Festspillene i Bergen 2014, fikk Niebuhr i oppdrag å forfatte en ny universell grunnlov.

Høydepunkt:

Astrid møter pønkeren hun skrev inn i Alt om min familie, personifisert av sangeren Stian Økland. Også, "familiebilde" fra forestillingen, hvor tre andre Unge Stemmer sangere medvirket, Anne-Sofie Skålvik, Martina Starr-Lassen og Gustav Navas Hasfjord.

Astrid_Stian_Familien

Oppslag i Aftenposten:

110101_DN_Astrid_nett

Kommentarer

kommentarer levert via Disqus

Tilbake til toppen