Anne Sofie Skålvik -

Sopran

Anne Sofie avsluttet sine studier ved The Royal Conservatoire of Scotland i Glasgow våren 2015 og har vært med på flere oppsetninger hos Bergen Nasjonale Opera, sist våren 2014 i ungdomsoperaen Alt om min familie.

Våren 2015 ble Anne Sofie ferdig med sin bachelorgrad ved Royal Conservatoire of Scotland. Det var ekstra spesielt også for oss, da hun er en av de første studentene i vårt talentutviklingsprogram Unge Stemmer. Å høre henne synge fra blant annet Benjamin Britten og Heitar Villa-Lobos på hennes eksamenskonsert var en helt unik opplevelse.

 

Høydepunkt:

Lystenning i Edinburgh med 25,000 tilskuere

Anne-Sofie og Martina Starr-Lassen sang sammen med Edvard Grieg Kor foran 25,000 tilskuere i Edinburgh under lystenningen av juletreet fra Hordaland fylke.

AnneSofie_Skottland

Alt om min familie

Anne Sofie spilte rollen som storesøster i operaen Alt om min familie (2014), en ungdomsopera med libretto av Astrid Luise Niebuhr og musikk av Atle Halstensen, Karianne Jæger og Sondre Lerche.

Astrid_Stian_Familien

AOMF_doktorene_nett

 

Operafest i Grieghallen

Da vi feiret navnebytte i 2012 med to festkvelder i Grieghallen, inviterte vi våre Unge Stemmer til vorspiel i Grieghallens foajé. Anne Sofie Skålvik, Gustav Navas Hasfjord og Børn-Erik Ulvatne underholdt, med Andrew Litton på piano.

MS_Operafest-0001 

Intervju i Vestnytt - Les hele intervjuet her

Det er ikke bare hos BNO at Anne Sofie har stått på scenen i Bergen. Da Sotra Arena ble formelt åpnet, ble gullstrupen fløyet inn fra Skottland etter forespørsel fra Fjell kommune om hun kunne tenke seg å synge på åpningsshowet.

- Det var ærefult å bli spurt, og jeg svarte selvfølgelig ja. I den første fremføringen på showet sang jeg "Deh vieni non tardar" av Mozart, og deretter sang jeg nasjonalsangen, sa Anne Sofie i intervju med Vestnytt.

Anne Sofie på Sotra Arenas åpningskonsert

 


Kommentarer

kommentarer levert via Disqus

Tilbake til toppen